Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Радев след коалиционния съвет: Решението е лично на премиера

Според президента предсрочни избори в момента няма да доведат ново мнозинство

Снимка: БГНЕС

По повод коалиционния съвет днес, след който премиерът Бойко Борисов обяви имената на тримата кандидат-министри, Радев коментира, че решението е лично на премиера.

„Към момента предсрочни избори няма да доведат до нов изборен резултат, до излъчване на ново мнозинство”, заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Шумен. Той добави, че самите социолози не предвиждат нова констатация и устойчива алтернатива.

По повод коалиционния съвет днес, след който премиерът Бойко Борисов обяви имената на тримата кандидат-министри, Радев коментира, че решението е лично на премиера.

„Негово е решението, негова е и отговорността. За мен е важен крайният резултат, стига той да не се бави много и да занимават само с проблемите на властта. Българското общество има пред себе си изключително тежки проблеми за решаване. Моят призив е към политическите партии - всички да се обърнат към проблемите на българите. Призовах и правителството - към своите отговорности. Към момента то тиражира серийни скандали и интриги, за да очерни опонентите си и да прикрие най-важните проблеми на нашето общество – корупцията и беззаконието”, коментира още Радев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44