Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият надзирател от затвора в Пазарджик, прегазил велосипедист, остава в ареста

| обновено на 11.09.18 в 11:37
Снимка: БГНЕС

Пловдивският апелативен съд постанови най-тежката мярка – "задържане под стража", за бившия надзирател от затвора в Пазарджик Георги Доков. На 30 август той прегази на пътя 16-годишен велосипедист. По време на инцидента Доков е бил в нетрезво състояние. 

Решението на съда е окончателно и влезе веднага в сила, а очакваният протест на близки на загиналото момче пред сградата на съда не се състоя. Близки и приятели на загиналото момче организират протест пред сградата на съда в Пловдив с настояване Доков да остане в ареста през целия съдебен процес. Пред "Хоризонт" те изразиха позиции:

"Убийство, и да излезе на свобода за 10 000 лева. Как може това нещо? До започване на делото трябва да бъде в ареста. Не трябва да излезе въобще от ареста".

"Това е просто недопустимо. Пиян зад волана е недопустимо. Нищо не го оправдава".

"Като се има предвид, че това не му е първо нарушение".

"Та един път, та два пъти, та три пъти и накрая уби това дете".

"За убиеца на нашия приятел трябва доживотна присъда и да си получи заслуженото".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44