Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден

Снимка: pixabay.com

120 семейства от общините Кирково и Крумовград ще бойкотират първия учебен ден на 17 септември. Те отказват да пуснат децата си на училище заради лошото състояние на пътя между селата Чорбаджийско и Токачка, който е част от републиканската мрежа. Местните администрации са изпратили писма до Пътната агенция и регионалното министерство, но до момента проблемът не е решен. Според кмета на Кирково Шинаси Сюлейман причината е, че няма заделени средства за ремонт на отсечката.

Родителите на учениците не са уведомили официално Общината, уточни кметът на Кирково:

“Имам намерение, ако наистина направят този протест, да отида при тях заедно и с кмета на Крумовград да видим това ли е основната причина или има нещо друго. Каквито и картели да се направят по този участък не мисля, че може по-добре да се случи, но трябва цялостен основен ремонт на пътя“, обясни кметът на Кирково Шинаси Сюлейман.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44