Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Спряха строежа в "Овча купел", където преди дни кола пропадна в изкоп

Снимка: архив

Издадена е заповед за спиране на строежа край блок 412 в квартал "Овча купел", където преди дни пропадна кола в изкоп. Специална комисия ще направи оценка на мястото, съобщи председателят на комисията по устройство на територията и жилищна политика към Столичния общински съвет Силвия Христова:

“Тази комисия ще зададе задължителни указания за недопускане на нови аварии и щети. Ще се направи обстоен оглед, за да се изяснят обстоятелствата, при които е станала аварията“, поясни Христова. 

Протестът на жителите от квартал "Овча купел" е заради започналото строителство на терен, предвиден за детска площадка, обясни председателят на Асоциацията за регулиране на етажната собственост Павел Миланов:

“Законодателството ни е така направено, че да обслужи инвестиционните интереси, затова този въпрос ще се реши политически. В “Овча купел“ се прави нещо много хубаво – метростанция. Излиза метростанцията, земята е масово реституирана, създават се условия за инвестиции. Тръгваме да се борим със следствието, строи се блок, а не с причината, защо стигнахме до застрояване на целия квартал“, допълни Миланов. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44