Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Сега“ излиза с централна статия: "Студеният резерв сгря Доган с повече от 27 милиона лева".

Почетният председател на ДПС ще получава от държавата парите за "ток на склад" за една година-обяснява изданието. Ахмед Доган е купил мажоритарен дял от 70% от ТЕЦ "Варна", на който се плаща за поддръжка на мощностите -студен резерв за енергийната система.

Вестниците се фокусират и върху въпроса - защо спират рокадите в кабинета.

„Стандарт“ извежда: "Империята Сорос отвръща на удара" и обяснява, че ден след като българските евродепутати са подкрепили унгарския премиер в Страсбург, враговете на Виктор Орбан се задействат срещу кандидата за транспортен министър Александър Манолев в София.

„24 часа“ добавя: "Президентът, без да иска, даде време на кандидат-министър да се оттегли".

„Труд“ обяснява: "Двоен фалстарт беляза смяната на министри". Оказа се, че държавният глава не е подписал указа за освобождаване на главния секретар Младен Маринов и назначаването му като министър. След това и Александър Манолев се отказа да е транспортен министър след публикации за висящи дела заради катастрофа.

При „Дума“ заглавието е: "Пълен фарс с министерските оставки", а за вестник „Земя“ то гласи: "Цирк в държавата", с коментар "Криза в кризата с министрите".

„Телеграф“ поставя в централна статия "в родните болници хранят пациентите с филия хляб и сирене“. Първи по пестеливост са общинските болници, където за храна се отпускат под 2 лв на ден.

„Монитор“ съобщава: "Държавата се рекламира за 12 милиона лева чрез спорта" - това е цената на организацията на трите световни първенства, които се провеждат у нас - художествена гимнастика, волейбол и гонките за гребците в Пловдив. Сметките показват, че същата сума трябва да се върне като приход в градовете - домакини.

„24 часа“ поставя на първа страница снимка с гимнастичката Катрин Тасева и съобщението, че България печели среброто на Световното първенство по художествена гимнастика след 23 години пауза.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44