Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

60 души са се състезавали за едно учителско място в Сливенско

Снимка: pixabay.com

До 60 души са се състезавали за едно учителско място в Сливенско, съобщи директорът на Регионалното управление на образованието Бисерка Михалева. Тази и следващите две години се очаква голям брой от учителите в Сливенско да бъдат пенсионирани. „Това е мотивът на директорите на учебните заведения да назначават все повече млади учители,“ каза Михалева.

„В момента няма нужда от повече кадри в сливенските училища“, обяви Бисерка Михалева:

“Може би ще имаме неправоспособни учители в малките населени места, където има малък брой учители. Един учител ще бъде правоспособен да кажем по български, но няма да бъде правоспособен по история, физическо и т.н.“, допълни Михалева.

Очаква се през октомври да излезе точният брой на младите учители, започнали работа през новата учебна година. Михалева съобщи още, че във всички учебни заведения в областта ремонтите са приключили и всички учебници от 1 до 7 клас са доставени. Първият звънец във всички училища в Сливен ще бие в 9.00 часа на 17 септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44