Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветан Цветанов заяви, че управляващите обсъждат две кандидатури за министър на транспорта

Според ГЕРБ технически проблем е забавил указа за освобождаването на Маринов

Снимка: БГНЕС

От партия ГЕРБ заявиха, че съгласуването на президентския указ за освобождаване на Младен Маринов от поста главен секретар на МВР е забавено заради технически проблем.

Председателят на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов посочи, че срокът за подписване е бил доста кратък, но след като президентът се е върнал от двудневното си посещение в чужбина е въпрос на време това да стане факт, а новите министерски назначения да бъдат гласувани идната сряда.

В Пловдив Цветан Цветанов се срещна с актива на ГЕРБ от града и областта.

Управляващите обсъждат две кандидатури за нов министър на транспорта, каза още Цветан Цветанов, без да назове имена.

Според Цветанов става дума за хора с административен опит и потенциал, които отговарят на предизвикателствата и изискванията в сектор „Транспорт“.

Номинацията за нов транспортен министър ще бъде обявена в понеделник след заседание на коалиционния съвет.

Издигането на нов кандидат се наложи след предложеният от премиера Александър Манолев се отказа от номинацията с мотива, че е станал обект на „скалъпени твърдения от определена група“.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44