Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СГП възложи на ДАНС проверка по повод публикация в сайта "Биволъ" за "ДжиПи Гейт"

Близо 400 души се събраха на протест в защита на журналистите Димитър Стоянов и Атила Биро

| обновено на 17.09.18 в 21:53
Снимка: БГНЕС

Софийската градска прокуратура /СГП/ възложи на Държавна агенция "Национална сигурност" /ДАНС/ проверка по повод публикация в сайта "Биволъ" - "ДжиПи Гейт": Гранд корупция с еврофондове и обществени поръчки през консултантски фирми", съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата на Република България.

Предмет на проверка ще са всички процедури по обществени поръчки и усвояване на средства от фондове на ЕС, описани в публикацията, както и участието в тях на посочените физически лица и търговци.

Между 300 и 400 души се събраха на протест пред Съдебната палата в защита на журналистите Димитър Стоянов и Атила Биро, които бяха отведени за снемане на обяснения в Районното полицейско управление в Радомир, след като подадоха сигнал за унищожаване на предполагаеми доказателства за корупция и злоупотреба с европейски фондове.

СнимкаДвамата журналисти са получили информация за изнасяне на техника и документи от фирма, за която са публикували статия в сайта Бивол.

На протеста пред съдебната палата нямаше представител на интернет изданието.

Още подробности от мястото на протеста може да чуете в репортажа на Радостина Билярска в звуковия файл.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44