Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Акценти от чуждестранния печат

Посещението на южнокорейския президент в Пхенян най-вероятно ще е успешно, но неговите усилия трябва да бъдат продължени от Вашингтон. Това пише в свой коментар китайският официоз Глобал таймс. Според изданието САЩ трябва да дадат на Северна Корея сигурността, че процесът по ядрено обезоръжаване и последващо го икономическо развитие ще е достатъчно сигурен.

Западни, руски и турски издания анализират инцидента, при който руски самолет Ил-20 с 15 души на борда беше свален от ракети на сирийското правителство, целещи се в израелски изтребители.

Eксперт, цитиран от Свободная преса, твърди, че инцидентът показва голяма вероятност "във въоръжените сили на Сирия да цари пълен хаос". Темата ще бъде пратена в глуха линия, смята бившият израелски посланик в Москва Цви Маген, цитиран от Взгляд, според който Русия и Израел нямат интерес да се карат.

Русия показва изключителна толерантност към израелската армия, която нанесе над 200 въздушни удара срещу подкрепяните от Иран шиитски милиции в Сирия, пише в. Ню Йорк таймс. Вестник Тюркие разглежда инцидента като "Израелска клопка" за постигнатото от Путин и Реджеп Ердоган споразумение за отлагане на офанзивата в сирийската провинция Идлиб.

---




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44