Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри.
Снимка: БГНЕС

Росен Желязков, Петя Аврамова и Младен Маринов положиха клетва като министри съответно на транспорта, на регионалното развитие и на МВР и подписаха клетвените листове.

До избора им се стигна след тричасови дебати в пленарната зала.

Новоизбраният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков обяви от трибуната на парламента своя ангажимент.

„Да се опитам всички скептични усещания за усвояването на ресурси и процедури да получат своите структурни и формални гаранции за законосъобразност и ефективност“.

Новоизбраният министър на регионалното развитие Петя Аврамова не изключи вероятността досегашният министър Николай Нанков да поеме заместник-министерския пост.

"За мен е ценна неговата подкрепа и в законодателната власт. За мен би била ценна и подкрепата, ако той е в екипа на Министерството на регионалното развитие. Ще разчитам на неговия опит, на неговите знания. Той беше подкрепен от много кметове от всички политически сили в България, които оцениха знанията и опита му. Нека да вляза в министерството, нека се запозная със състава на министерството, нека се запозная в детайли с работата в министерството и тогава можем да говорим конкретно", коментира Аврамова.

Новоизбраният министър на вътрешните работи Младен Маринов обяви, че в работата си на поста ще разчита на подкрепата на досегашния титуляр на поста Валентин Радев, който се връща в Народното събрание. На церемония по предаването на властта в МВР Маринов заяви: 

„Реформи трябва да има и ще продължи да има. Смятам, че основната реформа - по отношение на административната реформа, е направена. В момента трябва да продължим укрепването на системата, гарантиране на спокойствие - спокойствие в добрия смисъл на думата, на професионалната структура, за да може да изпълнява своите задължения. Аз, като министър, и кабинетът, който ще ме подпомага, да осигурим всички средства. Това са технологично обезпечаване и кадрово обезпечаване“.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44