Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тежкото състояние на Добричката болница обсъдиха на работна среща в областната управа

Тежкото състояние на Областната многопрофилна болница в Добрич и липсата на достатъчно финансови средства за нормалното ѝ функциониране са били обсъдени на работна среща в областната управа днес. Сред основните проблеми на лечебното заведение е и недостигът на кадри.

На работната среща, свикана от областния управител Красимир Кирилов, са присъствали директорът на лечебното заведение д-р Светозар Байчев, директорът на Здравната инспекция д-р Светла Ангелова, представители на Съвета на директорите в болницата, както и директорът на Регионалната здравна каса д-р Бисерка Пачолова. 

Според данните в момента в болницата работят 21 лекари-пенсионери и над 40 медицински сестри и акушерки в пенсионна възраст. Коментирани са били и проблемите с орязването на средствата от Здравната каса, като само са месец август са спрени парите за 5 клинични пътеки.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44