Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

При спуснати бариери и идващ влак учителки преведоха деца през жп прелез във Велинград

Учителките ще получат дисциплинарни наказания, най-вероятно това ще е предупреждение за уволнение

| обновено на 21.09.18 в 15:47
Снимка: Фейсбук

Регионалното управление на образованието в Пазарджик започна проверка по повод разпространен в социалните мрежи клип, на който се вижда как две учителки прекарват малки ученици през жп прелез при спуснати бариери. Това е станало вчера във Велинград, а децата са от Основно училище "Неофит Рилски".

На клипа се вижда още как половината деца успяват да преминат през релсите, но идващият влак на прелеза край Клептуза плаши останалите и те побягват назад, изчаквайки теснолинейката да премине. Клипът е заснет от случаен свидетел и от снощи е в социалните мрежи.

Директорът на училището Юлия Трионджиева коментира:

"Не мога да си обясня, защото учителите са с дългогодишен опит. Просто една грешка, която е абсолютно нелепа за мен. При положение че има спусната бариера и подадени звукови сигнали… Слава на Бога, че децата са живи и здрави. Сега съвсем официално подготвяме писма за изискване на писмени обяснения".

"Учителките ще получат дисциплинарни наказания, най-вероятно това ще е предупреждение за уволнение", съобщи Трионджиева. Учителите до момента са с добра педагогическа репутацията. В подадените от тях писмени обяснения те са се опитали да оправдаят преминаването с това, че влакът е бил далеч. 

Полицията е съставила на учителките акт за нарушение на Закона за движение по пътищата. Случаят се проверява и от Агенцията по закрила на детето.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44