Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фестивал на хвърчилата край Шабла

Снимка: pixabay.com

Осмото издание на Фестивала на хвърчилата ще се проведе днес южно от фара на нос Шабла в местността „Малкото море“.

Фестивалът е посветен на хората и птиците от Приморска Добруджа и е организиран от Община Шабла и Зеления образователен център в крайморския град.

Фестивалът на хвърчилата край Шабла ще предложи арт-работилници за изработка на хвърчила, бижута и апликации от естествени материали, био пазар, пешеходни екскурзи до Тюленово и Тузлата и сцена за изява на всички посетители. Край морето ще се проведат и демонстрации на оригинални и атрактивни модели хвърчила, изработени от участниците.

Според организаторите това е един прекрасен празник за всички свободни души, за всички мечтатели и за всички, които търсят усещането за безграничност и пространство.

От 15.00 часа ще се проведе и музикално шоу с участието на Белослава.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44