Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Археолози проучват една от кулите на антична Бонония

Снимка: Анжела Каменова

Археолози във Видин проучват една от кулите на антична Бонония. За обекта няма финансиране, затова заедно с доброволци работят без заплащане.

Близо 20 дни на обекта работи доцент Здравко Димитров. Казва, че Бонония е най-мощното римско укреплeние по поречието на Дунав у нас.

Според археолога Ваня Ставрева целта е след като бъде проучена и реставрирана, цялата крепостна стена да може да се види и от туристите.

Заедно с археолозите, като доброволци работиха ученици и студенти. Помагаха работници от строителната група на общината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44