Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Петков се обяви против обединяването на АЕЦ "Козлодуй" и държавните "Мини Марица- изток" в едно дружество

Румен Петков
Снимка: БГНЕС

Лидерът на партия "АБВ" Румен Петков нарече "скандално" предложението за обединяване на атомната електроцентрала "Козлодуй" и държавните "Мини Марица- изток" в едно дружество. Той настоя за незабавното спиране на процеса.

На специална пресконференция в Плевен Румен Петков - лидер на АБВ, каза:

"Предложението доколкото знам, е направено от Българският енергиен холдинг и вече веднъж е обсъждано в експертен съвет в Министерството на енергетиката. Предложението е скандално, защото е в състояние да съсипе в стопански план едно от най-силните дружества в Европа атомната централа в Козлодуй. Към момента финансовата задлъжнялост на "Мини Марица-изток" надхвърля 830 милиона лева. От друга страна атомната централа в Козлодуй към момента има 300 милиона печалба".

От партия АБВ настояват: 

"Първо да се даде публичност на този процес, да се знаят неговите автори. Искаме да бъдат отстранени веднага от управлението на енергийния холдинг и на енергетиката като цяло, а не да се прави зад гърба на обществото, а вероятно и зад гърба на правителството, и второ - процесът да бъде спрян веднага. Недоумявам как в Народното събрание никой не поставя този въпрос".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44