Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Джереми Корбин: Лейбъристката партия е готова за нови избори за втори референдум за Брекзит

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Британската опозиционна лейбъристка партия предпочита нови избори за втори референдум за Брекзит. Това обяви председателят на лейбъристите Джереми Корбин пред ББС:

"Правителството проявява слабост, защото гледа в две различни посоки - от  една страна иска да постигне търговска сделка със САЩ, от друга страна - някакъв род отношения с ЕС".

Той обяви, че партията му е готова за нови избори. От днес до 26-ти септември в Ливърпул лейбъристите провеждат своя партиен конгрес.

Великобритания трябва да напусне ЕС в края на март. След седмици на противоречиви послания относно напредъка по споразумението за Брекзит, ЕС и Обединеното кралство се оказаха в задънена улица. На неформалната среща на върха в Залцбург лидерите на 27-те от ЕС се обявиха против предложенията на Лондон.

"Изготвихме сериозен набор от предложения - 100 страници, нашата бяла книга, покриваща всички въпроси от търговия до сигурност. Категорични сме и ще настояваме ЕС да се отнесе с нас с уважение, а също и да се ангажира по същество", коментира британският министър за Брекзит Доминик Рааб.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44