Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Единна Русия“ е на път да загуби балотажа за губернатор на Хабаровския край

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Управляващата партия „Единна Русия“ е на път да загуби балотажа за губернатор на Хабаровския край. Това сочат предварителните резултати от вота при преброени над 75 на сто от бюлетините. 

Опозиционният кандидат от Либерално-демократическата партия Сергей Фургал води убедително с близо 70% срещу едва 28 на сто за досегашния губернатор и кандидат на властта Вячеслав Шпорт. Изборите се превърнаха, освен в битка за гласовете на избирателите, и в състезание по подаване на жалби между щабовете на двамата кандидати. От централната избирателна комисия обявиха, че засега няма нарушения, заради които изборите да бъдат признати за недействителни. 

Лидерът на Либерално-демократическата партия Владимир Жириновски заяви в интервю за радио "Бизнес FM", че няма да признае резултатите, каквито и да са те, защото вотът вече е опорочен. Междувременно продължава гласуването във Владимировска област, където борбата за поста е между действащия губернатор от "Единна Русия" Светлана Орлова и Владимир Сипягин, кандидат от партията на Жириновски. Първият тур на 9-ти септември приключи с минимална преднина за Орлова. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44