Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще борят заедно глада по света

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Американските технологични гиганти "Майкрософт", "Амазон" и "Гугъл" ще обединят сили с международни организации в борбата с глада в развиващите се страни, предава Франс прес.

"Майкрософт", "Амазон", "Гугъл" и други технологични компании ще осигурят необходимата експертиза за изграждането на система за математически анализ, наречена "Артемида", която да използва изкуствен интелект, за да предвижда проблемите с прехраната в реално време, съобщиха в съвместно изявление Световната банка и ООН. Новосъздаденият Механизъм за справяне с глада (FAM) ще осигури ранно предупреждаване за възникването на кризи с продоволствията, които имат потенциал да се превърнат в глад, и ще позволи навреме да се задействат мерки за предотвратяването му.

През миналата година повече от 20 млн. души в Нигерия, Сомалия, Южен Судан и Йемен са гладували. Други 124 млн. души живеят в условията на несигурност за прехраната си и разчитат на хуманитарна помощ за оцеляването си. Повече от половината живеят в райони на конфликти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44