Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Палестинец беше застрелян от израелски войници при сблъсъци между ивицата Газа и Израел

Автор:
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Палестинец беше застрелян вчера при нови сблъсъци с израелски войници по границата между ивицата Газа и Израел, съобщи министерството на здравеопазването в Газа, цитирано от Франс Прес.
   
Палестинците организират протести по границата на анклава от март, настоявайки да се сложи край на израелската блокада на ивицата Газа и да се даде право на завръщане на палестинците, които са били изгонени или са избягали от земите си при създаването на Израел през 1948 година.

Израел обвинява ислямисткото движение Хамас, което е на власт в ивицата Газа, че организира тези протести и твърди, че войниците само пазят границата, за да попречат на проникването на палестинци.

От началото на протестите са убити най-малко 186 палестинци и един израелски войник.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44