Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград е сред новите училища - посланици на ЕП в България

Снимка: архив

Професионалната гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов“ във Велинград е сред новите училища - посланици на Европейския парламент в България. Кампанията тази година предизвика голям интерес, като свои кандидатури подадоха над 100 учебни заведения от страната.

Програмата за училища - посланици на Европейския парламент е най-мащабната платформа сред учениците от горните курсове, която се стреми да насърчава информираността относно Европа и европейската демокрация сред младите граждани на ЕС. Целта е да се провокира по-засилено гражданско участие в демократичния процес.

Тазгодишният конкурс разширява географския обхват на инициативата, като за първи път включва и участници от Сливенска и Видинска област. Сред избраните нови 40 учебни заведения има и едно спортно училище. Предстои обучение на педагози, които на практика ще реализират програмата. За най-добрите са предвидени участия в специализирани инициативи на ЕП в Страсбург и Брюксел.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44