Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Безплатни сърдечни прегледи и такива за туберколоза се провеждат в Перник

| обновено на 25.09.18 в 10:33

Специализираната болница за белодробни болести в Перник организира Седмица на отворените врати в изпълнение на Националната програма за превенция и контрол на туберкулозата. До 28 септември пациентите ще могат да се преглеждат безплатно и без направление.

В града започва и кампания под мотото „Моето сърце - твоето сърце. Изпълни обещанието си за здраве”. Инициативата е на фондация „Националната мрежа „Сърце за сърце” и „Microlife България” и е посветена на Световния ден на сърцето. Кампанията се организира в партньорство с БЧК и община Перник.
От 25 до 28 септември в Медицински център „Св. Георги” ще се извършват безплатни прегледи, а при необходимост - и консултация с кардиолог.
На 29 септември от 10.30 до 16.30 часа пред Двореца на културата ще бъде разположен пункт, където гражданите ще могат да се информират по проблемите на хипертонията, ще се измерват тегло и кръвно налягане, ще бъдат попълвани анкети за информираността. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44