Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Ураганът изкорени десетки дървета, пише Телеграф. Секат една гора дървета убийци. Вятърът събори фасада на мол в Благоевград. Стандарт също отделя централно място на пораженията от силния вятър . Той прекърши дървета и отнесе ламарини в цялата страна, 8 хиляди семейства бяха без ток.

Гроздето в Македония е по 50-60 стотинки на килограм, съобщава Монитор. Нашето грозде е по-скъпо заради по-слабата реколта на сортовете за вино и ракия, казват търговците.

Има вариант за по-евтини тол такси за автобусите, според Труд. Може да има намаление на цената и за превозваните бързо развалящи се продукти и опасни товари. Управляващите обмислят варианти, за да не поскъпнат междуградските превози, допълва вестникът.

"Пазете се, ако ви карат да звъните на телефон 9112 - измама е", предупреждава 24 часа. Мошениците се издават и ако ви питат "Това домашен телефон ли е". Те са звънили в редакцията на вестника и са поискали 70 хиляди лева уж за да заловят телефонни измамници, пише изданието.

Бившият служебен министър на икономиката доц. Красимир Ангарски казва, в интервю за Стандарт. "Можехме отдавна да сме приели еврото". Той е уверен, че банковият съюз ще ни донесе сигурност, въпреки че има кръгове у нас, които са срещу това.

Сега предлага анализ на Калоян Стойков от Института за пазарна икономика за бъдещето на "Топлофикация - София". Предвид неспособността на столичната община да овладее ситуацията в "Топлофикация", най-доброто решение е дружеството да бъде дадено на концесия или приватизирано. Крайно време е да се вземе решение, което поне има шанс за успех, пише авторът.

Евросубсидиите удвоиха кошерите у нас, информира Монитор.  Бизнесът се окрупнява и все повече пчелни семейства се отглеждат, казва министърът на земеделието Румен Порожанов в отговор на депутатски въпрос. Намаляват желаещите да бъдат подпомагани, се казва още в отговора на министъра.

Труд  напомня, че до 1 октомври можем да нанесем корекции в данъчните си декларации, ако сме сгрешили при попълването. Ако някой е пропуснал да декларира доход, трябва да попълва нов формуляр. 

"Преходът ни върна в изходната точка - култ и тотална зависимост", казва, в интервю за Сега журналистът Лили Маринкова. "...медиите бяха смазани финансово и след това купени. ...от слуги на народа станаха просто слуги", казва още Лили Маринкова.

Вестник Земя отбелязва 95 години от Септемврийското въстание с публикуван откъс от поемата "Септември" на Гео Милев на първа страница. На същата първа страница вестникът цитира данни от социологическо проучване на АФИС, според което , цитирам, "Властта е на дъното по доверие".

Дума също използва данни от това изследване за водещото си заглавие "БСП настигна ГЕРБ". Разликата между двете партии се стопи до 1,7 процента. Опозиционното издание помества коментар и за идеите за промяна в здравния ни модел, според който това са два нови бутона "смърт" за системата и българския пациент.

Българите пият почти 13 литра алкохол на година, изпреварват руснаците, информира 24 часа. 43 на сто от пиещите у нас предпочитат твърд алкохол, показват данни на Световната здравна организация. Българите се нареждат на едно от челните места в Европа по влечението си към чашката.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44