Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жители на столичния квартал "Младост" протестираха срещу застрояването

Снимка: БГНЕС

Жители на столичния квартал "Младост" протестират срещу изграждането на нови жилищни блокове в непосредствена близост до вече съществуващи сгради. 

Около 100 жители на "Младост 2"  настояха да се спре изграждането  на нови жилищни блокове и поискаха да се направи разследване на възстановената собственост на земи в района, върху които се строи. Ето какво заяви участник в протеста:

"Борбата е много трудна, но просто искаме преразглеждане на всичките разрешителни, защото това са зелени площи, много спорни места. Подавани са искови жалби в съда, просто изобщо нищо не е уважено. Фандъкова е обещала да разгледа специално на Логофетов строежа. При Лидъл също, жителите там знаят, че ще има градинка. Тези зелени площи изчезват навсякъде се издават разрешения за строеж, без да търпят някакви корекции, въпреки гражданското недоволство."

Протестиращите жители на столичния квартал блокираха за около 10 минути кръстовището на булевард "Александър Малинов" и улица "Филип Аврамов".


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44