Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Арх. Бойко Кадинов: Сатиричният театър стана многорамков, вече всички места са първа класа

3
Актьорите от "Сатирата" са доказана класа, сега и салонът става по-гостоприемен
Снимка: Фейсбук на Сатиричния театър
В напълно обновен салон на няколко нива Сатиричният театър ще посрещне своите зрители от 1 октомври.

За откриването на сезона тази година са поканени много "извънгабаритни" гости, за да  се тестват новите седалки. Те ще бъдат по-малко на брой, но много по комфортни, обясни пред Радио София архитектът на салона проф. Бойко Кадинов.
„Това, което се вижда, не е като след посещение при пластичен хирург – просто да променим някакви пропорции. Загубили сме 28 места, но сме получили многорамков театър. Вече няма места първа и втора класа.“ Всичко се вижда от всякъде.

Вратите на залата също са нови - шумоизолиращи и издържащи на огън.
В обновения салон има и три реда седалки с имената на големите актьори – основатели и вдъхновители на театъра, допълни директорът на Сатиричния театър Калин Сърменов.

Билети за "Сатирата" ще можете вече да купувате освен онлайн и през специален QR код, с който директно ще влизате в залата, чрез сканиране на кода през смартфона ви, без да носите хартиените им носители.

Има идея в театъра да заработи и консултант към касата, който да съветва хората за постановките. Очаква се до края на годината да е готова и трета малка сцена със 75 места, тип кафе-театър. До 15 ноември можете да участвате и в конкурса за комедийни пиеси.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.

Галерия