Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Достъпно е първото електронно помагало с пълната история на България

„Моята България“ е първото учебно помагало, което хронологично покрива цялата история на България.
Снимка: БГНЕС

Първото учебно помагало, което обхваща цялата история на България, вече е достъпно за безплатно четене и сваляне в електронен вариант. Това е проект на фондация "Българска памет" и издателство "Просвета". Книжното издание има 51 теми, които са от праисторията на страната ни, до съвременността.

 „Моята България” разказва истинската история на страната, каза председателят на фондация „Българска памет” д-р Милен Врабевски.
Проф. Пламен Павлов, един от авторите, обяснява за кого е предназначено то:

"За една по-широка палитра от учители, от ученици, от родители. Максимално е олекотена откъм тежка фактология, много добре е илюстрирана".

Според проф. Павлов, помагалото е много подходящо и за българските училища в чужбина. В него наред с основните моменти от историята ни, са включени и по-малко известни факти и личности. Според директорът на издателство "Просвета" Николай Кицевски, е нужен нов поглед върху историята, освободен от пристрастията:

"И да разказва максимално обективно нещата, които са се случили, особено най-пресните събития".

В момента се работи изданието да бъде одобрено от Министерството на образованието, като част от образователната програма.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44