Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържани са трима заподозрени за обира на банкомата в Стара Загора

Снимка: Николай Христов, БНР

Трима заподозрени за обира на банкомат в Стара Загора са задържани в Пловдив. Информацията потвърди директорът на Областната дирекция на МВР в Стара Загора - старши комисар Георги Хаджиев. Арестуваните са от молдовски произход.
Тази сутрин малко след три часа маскирани взривиха банкомат, който се намира на витрината на хранителен магазин в квартал "Железник" близо до входа на детската градина. По непотвърдена информация, са задигнати касетки с близо 50 хиляди лева, а самото устройство е било заредено с пари във вторник. Назначени са пожаро-техническа и оценителна експертиза. 
Мъжете са задържани в Пловдив, потвърди старши комисар Хаджиев:
"Да, имаме заподозрени лица. Трима човека са в Пловдив. В момента проверяваме версии и евентуалната им съпричастност към това извършено престъпление".
Разследването по делото продължава с разпити на свидетели, информираха от окръжна прокуратура в Стара Загора.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44