Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Турция се подготвя за бурята "Зорба"

Снимка: ЕПА/БГНЕС / Снимка: ЕПА/БГНЕС

Турция се подготвя утре да посрещне пика на първия в модерната си история ураган. Очакват се ветрове със скорост до 120 километра в час и валежи от 50 до 100 литра на квадратен метър. 
Тропическата буря ще засегне най-силно западните средиземноморски части на страната - областите Измир, Мугла, Айдън, Балъкесир, както и в по-слаба степен Тракия - областите Текирдаг, Одрин, Къркларели, и Истанбул. 
На пътя на бурята от първа степен "Зорба" са разположени някои от най-големите турски курорти като Кушадасъ, Мармарис, Фетхие и други.
Ураганът засегна и гръцките острови. В различните части на Турция се очаква вятърът на достигне скорост 75 и 120 километра в час.
Метеоролозите отправиха редица предупреждения, а футболни срещи от местното първенство в районите, които ще бъдат засегнати най-чувствително, бяха отложени.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44