Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Трета измама в Хасково за два дни

Трима мъже са задържани за телефонни измами в Шумен

| обновено на 30.09.18 в 16:25
Снимка: БГНЕС

Трима мъже от Шумен са задържани за 72 часа за множество телефонни измами в града, направени от юни досега.

Единият от тях е използвал 8-годишния си син, който трябвало да взема изхвърлените пари и ценности.

Общата сума, която са успели да придобият чрез измамите, е 150 000 лева.

Схемата на тримата проработила на 27 септември и при 86-годишна шуменка. След като била измамена с голяма сума пари и ценности, подала сигнал в полицията.

По-късно през деня, около 18 часа, на главния път Русе-Варна в района на село Струйно за проверка бил спрян водач на таксиметров автомобил с шуменска регистрация. Зад волана бил 33-годишният Тихомир от Шумен. При извършеният личен обиск в него са намерени и открити над четири хиляди лева, златни накити, румънски парични средства, винетни стикери за Румъния.

Старши комисар Ялчън Расим обясни как е работила схемата:

„Всеки е заемал  своята определена роля в тази схема. Тихомир е бил в по-висока йерархия. Той контролирал взимането на парите, оставянето на тези пари и ги е пренасял от определено място, до съответните измамници, които се намират в Република Румъния. За целта имали изградени тайници в покрайнините на град Шумен“.

Срещу всяка услуга мулето получавало 200 лева, а между 600 и 800 лева било възнаграждението на Тихомир. От началото на годината до момента на територията на МВР-Шумен са регистрирани 39 телефонни измами. Разкрити са 28, по останалите случаи се работи.

Трета жена е измамена в Хасково само в рамките на два дни.11 хиляди  лева е хвърлила през терасата на жилището си 64-годишна жена, която е била подведена, че съдейства на полицията. Преди това две жени бяха измамени от телефонни измамници с 13 хиляди и с 10 хиляди лева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44