Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Родителите на деца с увреждания протестираха в Бургас, подкрепят демонстрацията в София

Протестът на родители на деца с увреждания в Бургас
Снимка: Стефка Бакърджиева

Родители на деца с увреждания се събраха в Бургас на протест под мотото „Системата ни убива, системата е блокирала". Те подкрепят националния протест, който е планиран в следобедните часове в София пред Народното събрание и отново припомниха исканията си за реформа в социалната сфера.

Протестиращите заявиха, че са разочаровани, че след 4 месеца палаткови лагери в различни градове в страната държавата няма готовност за реална реформа , каза Светлана Петрова:

„От този закон за хората с увреждания са извадени всички предложения за реформа, а за закон за личната помощ изобщо не се говори, а това е сърцевината на нашите искания. Това означава, че няма да има индивидуален подход за оценяване на потребностите на хората с увреждания.“

Според Зорета Мострова не са нужни оставки, а всеки да си свърши работата:

„Аз лично не искам оставка, искам да има работещи хора, които да мислят за проблемите на хората с увреждания! Да седнат да си свършат работата, за която им се плаща от нашите данъци“.

Михаил Попов, който е баща на дете с увреждания е категоричен, че ще продължават да отстояват исканията си:

„Ние продължаваме да искаме да се случи реформата, защото все пак се борим за нашите деца. И ако не го направим ние, трябва сами себе си да обвиняваме за това, че не се е случило това, което искаме!“.

Протестът в София е планиран за 17:30 часа.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44