Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бившият финландски премиер Стуб обяви кандидатурата си за председател на ЕК

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Бившият финландски премиер Александър Стуб обяви кандидатурата си за председател на Европейската комисия. С това той стана вторият претендент да стане водещ кандидат на Европейска народна партия на евризборите догодина. По повод навлизането на популисти в политиката, в т.ч. и в неговата страна, Стуб заяви:

"Не казвам, че финландското решение да се вкопчиш в популизма до смърт е правилният път. Съвсем не. Но трябва да чуем това, което тези хора искат да кажат - има основателни опасения, които са свързани с миграцията, с технологичната и дигитална революция или за бъдещето на работните места. И ние трябва да се изправим пред тях, преди да стане твърде късно.

Стуб е вторият кандидат за лидерската позиция на ЕНП на европейските избори след лидера на партията в Европейския парламент Манфред Вебер. Третият потенциален кандидат - главният преговаряш по Брекзит Мишел Барние обяви, че няма да се състезава за позицията. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44