Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

„Стандарт“ публикува: "150 милиона лева повече за хората с увреждания са издействани от премиера Борисов". Поводът за изявлението бе новият протест на майките на болни деца, а парите трябва да се отпуснат от бюджета, въпреки недоволството на синдикати и работодатели.

"Дървата за огрев станаха дефицит", това е водещото заглавие на „Дума“. Преди началото на зимата, те са по-скъпи от миналата година и се намират по-трудно, показват данните на трима депутати от БСП.

„Земя“ допълва: " Със 110 лв сме по-бедни на месец заради драстичния скок на природния газ". Над 2 милиона българи трудно ще издържат зимата, предупреждават синдикатите.

Изданията акцентират върху предложението досегашните 6 района за планиране в страната да бъдат обединени в четири.

"Това са Дунавски, Черноморски, Югозападен и Тракийско-Родопски", уточнява „24 часа“.

Новото икономическо райониране се налага заради правилата на ЕС, е обяснението на новия регионален министър Петя Аврамова пред кметовете.

„Труд“ допълва: "Дават на общините част от пътните глоби". Идеята е  парите от тях да се връщат в общини, които поддържат системи за видеонаблюдение и проследяване на скоростта.

"Дават статут "трамвай" на колоездачите", пише „Монитор“. Така велосипедистите ще имат предимство по пътищата, гласи една от  промените, които се обсъждат в Министерството на транспорта. В текстовете е записано и наказание - 2 години без книжка, ако шофьорът преминава на червено.

„Телеграф“ разкрива схема: „Неграмотни стават шофьори с двойник, който решава листовки вместо тях". Заради скенера на изпита са заловени 10 измамници, тъй като преди изпита се извършва разпознаване на данните.

„Сега“ извежда: "На осмия месец прокуратурата "откри", че грешно разследва Московски". Делото сега било разпределено на Софийска градска прокуратура, тъй като причинителят на катастрофата с шейна, при която загина детето му, е бил министър, коментира изданието. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44