Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР разследва драстичния скок в цената на тока на енергийната борса

Иван Иванов
Снимка: БГНЕС

Комисията за енергийно и водно регулиране ще разследва драстичния скок в цената на тока на енергийната борса. Регулаторът, сезиран от работодателските организации, ще проверява всички участници, които продават ток на свободния пазар. Това е първото разследване, което енергийната комисия започва след получаването на подобни правомощия, заяви председателят на комисията Иван Иванов:

Електрическата енергия, която вчера се търгуваше на борсата с дневна доставка, в днешния ден дори базовата цена е близо 150 лева на мегават час, което е прекалено висока. Длъжностните лица, членове на работната група, трябва да съберат всички данни от Българската независима енергийна борса от участници в борсата. Въз основа на доклада комисията трябва да вземе решение дали да продължи с разследващите си функции, които са предвидени в закона“, поясни Иванов.

Проверката трябва да приключи най-късно до 4 месеца. Иванов припомни, че ново поскъпване на тока за битовите потребители не се очаква до края на годината.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44