Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

61-годишна жена е излъгана два пъти за един ден от телефонни измамници в Плевен

Двойна телефонна измама в Плевен - 61-годишна жена е излъгана два пъти за един ден. Измамниците и взели близо 20 хиляди лева по класическата схема за мнима полицейска акция.

Получила телефонно обаждане от мъж, представил се за главен сержант Стефан Стефанов като я е въвел в заблуждение, че търсят съдействие за залавянето на група телефонни измамници. Потърпевшата е пуснала през терасата  4300 лева,  1150 евро и различни златни накити. По-късно жената получила друго обаждане от същия мъж,  който ѝ казва, че са заловили измамниците и парите и златото ще ѝ бъдат върнати. Попитал я е дали има други пари по сметка и ако има да ги изтегли  и отново да му ги предаде. Потърпевшата изтегля последователно от банка 6000 лева и 2000 лева  по друга сметка. Било ѝ обяснено да хване такси и да отиде до Окръжна болница в град Ловеч. Жената оставила парите до едно изсъхнало дърво в парк, на който не си спомня името.

Напомняме: Не давайте пари на ръка на непознат.

Образувано е досъдебно производство.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44