Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учители от цялата страна ще бъдат обучавани по най-новите стандарти в образованието

Заместник-министърът на образованието Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

Близо 53 хиляди учители от цялата страна ще преминат обучения по най-новите стандарти в образованието в идните три години. До края на годината общо 11 200 учители ще преминат курсовете, а фокусът е насочен към тези от тях, на възраст между 34 и 54 години, обясни заместник-министърът на образованието Деница Сачева:

"Крайната цел е да имаме обучени учители, които да могат да работят по нови, съвременни методи и по нови стандарти на образование, по отношение на дигиталните технологии на развитието - от една страна, от друга страна - по отношение на съвременните методи за оценка, съвременната работа с взаимоотношения с родители и особено акцент слагаме върху лидерските умения и върху управлението на образователните институции".

Проектът е на стойност близо 20 милиона лева и е финансиран с европейски средства и държавен бюджет. От следващата година министерството ще стартира голям проект на стойност 50 млн. евро за дигитализацията на българското образование.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44