Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Държавите, които изберат да останат на лятно часово време, рискуват гражданите им да станат глупави и дебели, пише вестник "24 часа". Според Тил Рьонеберг от Института за медицина и психология към Университета в Мюнхен, ако часовниците останат на лятно време, ще се увеличи рискът от диабет, депресии, проблемите със съня и ученето. Причината е, че ще се увеличи тъмното време, в което човек трябва да е активен. От това ще пострадат най-много учениците и студентите, допълва изданието. До април догодина България и останалите държави в Европейския съюз решават на кое време да застопорят стрелките.

Вестник "24 часа" пише за лек пътен инцидент между съпругата на Волен Сидеров - Деница и суданец в петък вечерта. С малкия си син и своя приятелка Деница пътувала в столичния кв. "Витоша", като при разминаване на "Симеоновско шосе" двата джипа на чужденеца и на Деница Сидерова ударили страничните си огледала. Суданецът Межди Дандур започнал да обижда съругата на Сидеров, последвал я и на бул. "Г. М. Димитров" и я принудил да спре. Според МВР до физическо посегателство не се е стигнало, имало е само словесна агресия към жената. Дандур е бил с невалидна шофьорска книжка. По случая е заведена преписка за хулиганство.

Десетки популярни в миналото професии днес са почти напълно изчезнали, пише вестник "Телеграф". В повечето големи градове например е останал само по един коминочистач, който изкарва прехраната си по-скоро като атракция. Единственият официално регистриран у нас представител на професията е 28-годишен мъж от Велико Търново.

В материал, озаглавен "Монсерат Кабайе - от шивашкото ателие до голямата сцена". Вестник "24 часа" разказва за живота на оперната прима, която почина вчера. От малка взема уроци по пеене, но първата й професия е далеч от музиката. Едва 14-годишната Кабайе започва работа като шивачка, за да помага на семейството си. Рисуването е било другата й голяма страст след музиката. Дори след като става певица, тя често рисува пейзажа от хотелския си прозорец в градовете, в които отсяда. Вестник "Телеграф" припомня, че певицата е идвала три пъти в България и винаги е споделяла колко много й харесва да се разхожда в центъра на София. Прощаването с Монсерат Кабайе ще се състои днес, а погребението й - в понеделник в Барселона.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44