Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Около 1,5 милиона лева за иновации в училищата през следващата година

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри STEM център с виртуални лаборатории за учене, изграден по проект за иновация във Втора английска езикова гимназия „Томас Джеферсън“, София.
Снимка: БГНЕС

Около 1,5 милиона лева са предвидени за иновации в училищата през следващата година, каза министърът на образованието Красимир Вълчев. Той откри център с виртуални лаборатории за учене.

Децата ще се обучават от екипи учители в областта на природните науки и математиката, като така по-лесно се изграждат връзки между предметите:

„Фактът, че в последните години ние имаме най-голямо предизвикателство с това - да мотивираме децата именно в природните науки и математиката. Там отчитаме и по-значително намаление на образователните резултати и съответно задачата пред нас е да намерим тези подходи, които в най-голяма степен да ги мотивират да се обучават в природни науки и математика“.

В момента в България има 300 иновативни училища. Иновациите са свързани най-вече с методите на преподаване и са повлияли положително върху мотивацията на учениците и резултатите им, каза още министър Вълчев.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44