Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Община Добрич е финалист в конкурса "Иновации в политиката"

Община Добрич

Община Добрич е финалист в конкурса "Иновации в политиката" и е сред 10-те общини в рамките на Европейския съюз в категорията "Общност". Поводът за отличието на общината е гражданската инициатива "Глобал Добрич", подкрепена от кмета на общината Йордан Йорданов. 

За втора поредна година се организира инициативата „Иновации в политиката“, като Община Добрич е сред десетте финалисти от над 600 участници от Европейския съюз, заяви кметът Йордан Йорданов:

"Номинираха нашата подкрепа за форума "Добрич в бъдеще време". Направило им е добро впечатление относно обединяването на общности и преодоляването на различни проблеми на местно ниво".

Наградите “Иновации в политиката” са най-престижното европейско отличие в публичната сфера. Победителите се определят от жури, съставено от малко над 1000 европейски граждани. Наградите „Иновации в политиката“ ще бъдат връчени на официална церемония във Виена.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44