Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детска градина в Стрелча затвори изненадващо заради ремонт

Снимка: Община Русе

Детска градина в град Стрелча  изненадващо е затворена, поради мащабен ремонт, който трябва да приключи в края на годината. Заповедта е на кмета Стойно Чачов.Почти месец, децата от задължителната по закон предучилищна подготовка не посещават детското заведение.

Родителите вече са подали сигнал в регионалното образователно управление в Пазарджик, отговорът оттам, е че до дни по-големите деца ще бъдат пренасочени в двете местни училища.  

Началникът на управлението Валентина Кайтазова:

"А, децата ще бъдат тези дни обхванати в тези подготвителни групи а, за останалите това е грижа на кмета на община Стрелча. Мисля, че на този етап все още няма решение".

Ако до седмица въпросът не бъде решен, родителите ще протестират.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44