Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаният за убийството край Монтана имал условна присъда за наркотици

| обновено на 10.10.18 в 07:38
Снимка: БГНЕС

38-годишен криминално проявен мъж е задържан във връзка с убийството край Монтана, съобщи директорът на полицията в града старши комисар Ивайло Антонов.

17-годишен младеж бе застрелян по обяд в местността „Пъстрина“ край града, където събирал дърва с дядо си.

Заподозреният е открит и задържан час след извършеното престъпление, след като жандармерията поставила заграждения с помощта на следови кучета от поделението в Берковица. Той има условна присъда за притежание на наркотици. У него бил открит газов пистолет, съобщи директорът на Полицията в Монтана ст. комисар Ивайло Антонов:

"Лицето, което е задържано, е установено в района на гората. Той е криминално проявен - има условна присъда за притежаване на наркотици. За дърва? Няма такава регистрация, няма такива образувани досъдебни производства. На малко по-късен етап ще установим дали с това оръжие е произведен изстрелът".

Към този момент няма напрежение в ромския квартал "Огоста", където е живяло 17-годишното момче.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44