Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест и на майките на деца с увреждания в Добрич

Снимка: БГНЕС

Майки на деца с увреждания в Добрич също излязоха на поредния си протест днес пред сградата на Областната управа, недоволни от промените в Закона за хората с увреждания и от социалната политика на правителството.

Събралите се на протеста в Добрич майки на деца с увреждания заявиха, че проекта на закона за хората с увреждания, до голяма степен не включва техните основни искания. Стела Илиева сподели, че много от текстовете не са вкарани в проекта и че в този си вид законът е повече вреден, отколкото полезен за нея:

“Този закон е вреден за мен, имам обръщение към премиера – кога той ще накара неговите хора, които трябва да правят закони, да работят и да следват конвенцията за права на хора с увреждания“.

Емилия Петрова повдигна въпроса за парите, които всяка година се отпускат на неправителствените организации:

“Ако се направи проверка наистина такава, каквато трябва и тези пари се насочат, там където трябва, никой няма да бъде ощетен, защото парите са за деца и хора с увреждания“. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44