Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Почина детето, изпаднало в кома, след като беше затиснато от футболна врата

Снимка: БНР

Почина 13-годишното момче от Пазарджик, което изпадна в кома, след като беше затиснато от футболна врата. До снощи е имало признаци за подобрение в състоянието му.

Инцидентът стана на 24 септември на една от спортните площадки в града, близо до ромския квартал. Момчето получи тежки травми по гърдите и главата.

Няма напрежение пред Пазарджишката многопрофилна болница, каквато информация се появи по-рано. Близките на детето са влезли в спор с лекарите, тъй като категорично са отказали да бъде извършена аутопсия. Когато има прокурорско разследване това е необходимо, но родителите вече са отнесли тялото на момчето в ромския квартал. Причината за отказа им е, че религията им не позволява това.

Директорът на болницата д-р Васил Вълчев:

"Полицията е запозната с това нещо, че не дават аутопсия".

По-рано кметът на Пазарджик изрази съжаление за случая, но заяви, че Общината няма вина за тежкия инцидент.

Разследването все още не е приключило.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44