Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Израел отново спря горивото за Ивицата Газа

Авигдор Либерман
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Израел спря доставките на гориво за Ивицата Газа броени дни след възобновяването им, съобщи Франс прес.

Министърът на отбраната Авигдор Либерман обясни решението си с днешните сблъсъци по границата. Според израелската армия палестинци са нападнали неин граничен пост. Петима от нападателите са били застреляни. Медиците в самата Газа съобщават за шестима убити.

До сблъсъците се стигна след поредната демонстрация на жители на Газа с настояване за правото на палестинските бежанци и техните потомци да се завърнат в земите, от които са били прогонени при основаването на държавата Израел през 1948 година.

При такива демонстрации и сблъсъци от март досега бяха убити повече от 200 палестинци. От израелска страна загина един войник.

Ивицата Газа е под икономическа блокада от Израел от 11 години.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44