Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цв. Караянчева: Законът за хората с увреждания може да бъде разгледан в парламента в рамките на месец

Снимка: БГНЕС

Законът за хората с увреждания оптимално може да бъде разгледан в парламента в рамките на един месец. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева, която е на посещение в Шумен.

"В момента, в който законопроекта постъпи в НС, аз веднага ще го разпределя и той ще влезе на първо четене в комисия," заяви Караянчева и добави:

"Всичко може да стане в рамките на един месец. Дано да няма много промени, корекции, предложения между първо и второ четене, но аз се надявам, че до края на ноември, хайде така да го кажем, за да не скъсяваме съвсем срока, но можем оптимално да го разгледаме в рамките на един месец."

Във връзка с липсата на кворум при последните заседания на Народното събрание, Караянчева заяви, че работата на депутатите е да бъдат в пленарната зала. "Ние, като народни представители, сме изпратени там да работим", добави още Караянчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44