Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Пореден протест срещу презастрояването на квартал “Овча купел“

Снимка: БГНЕС

Жителите на столичния квартал "Овча купел" излязоха на пореден протест срещу презастрояването в района. Според тях засиленият инвеститорски интерес се дължи на изграждането на метростанция в квартала.

Недоволството на жителите е провокирано от строежа на нова жилищна сграда в непосредствена близост до блок 412:

“Не е съгласно правилниците отстоянието от едната сграда до другата сграда“, “Те може да си прехвърлят един на друг и да си подават съдовете през прозореца“, коментираха жители.

"Аргументите на живущите в квартала са напълно основателни, подчерта общинският съветник Воислав Тодоров:

"При разглеждането на документацията открихме редица пропуски при издаването на разрешението за строеж, при издаването на заповедта за подробния устройствен план".

Засега строежът е спрян. Столичани ще изпратят петиция, адресирана до държавните институции. Те настояват теренът да бъде възстановен за детска градина съгласно първоначалното му предназначение:

“Нагоре има пространства, където има къщи, обрасло. Там да строят“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44