Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдът в Пазарджик гледа жалбата на Лазар Влайков

| обновено на 15.10.18 в 17:13
Снимка: БГНЕС


Пазарджишкият окръжен съд заседава днес по жалбата на бившия председател на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков, с чийто пистолет миналата година 6-годишно дете простреля смъртоносно собственик на заведение. Преди пет месеца Лазар Влайков беше осъден на първа инстанция на три години и 4 месеца затвор – присъда, която той обжалва днес.

На заседанието и двете страни пледираха - обвинението беше за увеличаване на присъдата от първа инстанция на Влайков, а защитата за намаляването й. Адвокат Елвира Павлова дори поиска връщане на делото и оневиняване или в най-лошия случай условна присъда.Максималното удължаване на присъдата може да е само с осем месеца, тъй като законът предвижда максимално 6 години затвор за престъпления от такъв характер.

Според защитата Лазар Влайков има добри характеристични данни и стриктно е спазвал забраните и ограниченията, наложени му в досъдебната фаза. Влизането в затвора ще остави семейството му без доходи и ще влоши здравословното състояние на болните му родители – това е адвокатската теза.

В момента Лазар Влайков все още е на свобода срещу 8000 лева парична гаранция. През месец май прокуратурата поиска 6-годишна ефективна присъда, но тя автоматично бе намалена заради съкратеното съдебно следствие.

Лазар Влайков е обвинен в това, че не е взел необходимите мерки за сигурност и не е изпълнил забраната за употребата на оръжие и боеприпаси в ресторант след употреба на алкохол. От това е последвало смъртта на Наско Тонкев, собственикът на заведението, където компанията е празнувала рожден ден. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44