Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

До месец в Плевен ще заработи система за видеонаблюдение

Снимка: БГНЕС

В Плевен се очаква до месец да заработи система за видеонаблюдение за контрол на обществени места. Видеонаблюдението, осигурено по проект на Общината, е от ново технологично поколение.

Камерите са монтирани на 33 места за наблюдение на ключови кръстовища, паркове, входни и изходни зони на града, паркинги, пешеходни зони. Качеството на картината ще бъде много високо и с добра разделителна способност за правилно оценяване на възникналите ситуации. Така например камерата за трафик-решение с автоматично разпознаване на регистрационни табели, покрива две ленти на движение и засича скорост до 200 километра в час. Освен това поддържа така наречения "черен списък" с номера.

Мониторинг центровете ще са два. Единият - в сградата на Областната дирекция на МВР, а вторият - в Общината. Системата ще дава възможност бързо да се намира информация за движение в желан регион, в реално време и да се прави запис и преглед на цялата информация за историята на събитието.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44