Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Иновативна информационна система заработи в МБАЛ - Добрич

Многопрофилната болница в Добрич вече разполага с действаща иновативна информационна система, свързана с клиничната лаборатория, микробиологията и патоанатомията. Системата е изградена по проект, финансиран от Европейския съюз. Създаден е и онлайн модул за управление на човешките ресурси.

С част от парите, отпуснати по проекта, многопрофилната болница в Добрич е осигурила и безплатен транспорт за петима специалисти от град Варна. Закупени са и медицински облекла и лични предпазни средства за всички работещи, доизградена е и пожаро-известителната система, заяви зам.-директорът на здравното заведение д-р Бисер Ботев:

"Въведена е иновативна болнична информационна система. Тя е свързана с клинична лаборатория по микробиология и патоанатомия. Полза от това има местното население, защото качеството на медицинската услуга в МБАЛ Добрич расте".

Д-р Ботев изрази надежда, че болницата ще успее да работи и по други проекти, за да се подобрят условията за работа на персонала и съответно услугите, които тя предлага.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44