Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов: България работи за засилване на свързаността на Балканите

Снимка: БГНЕС

България работи активно за засилване на свързаността на Балканите. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов на 12-ата среща на върха Азия - Европа в Брюксел.

Борисов припомни, че този въпрос беше един от ключовите приоритети на Българското европредседателство. Той посочи, че едно от най-съществените постижения на страната ни е връщането във фокуса на внимание на европейската перспектива на Западните Балкани.

„Новата всеобхватна стратегия на ЕС по свързаността между Европа и Азия създава отлична основа за взаимодействие с нашите азиатски партньори“, каза премиерът.

По думите му, през последните години България значително се е засилила ангажираността си в рамките на форума с изпълнението на инициативи за укрепване на връзките между Европа и Азия в ключови области като заетостта, финансите, устойчивото развитие и други. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44