Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Деница Сачева: Има недостиг на специалисти за работа с деца със специфични

Деница Сачева
Снимка: БГНЕС

Все още в образователната система не достигат специалистите за децата със специфични образователни потребности. Това каза в Плевен заместник-министърът на образованието Деница Сачева, която присъства на откриването на Център за деца с аутизъм за Северна България. Предвижда се откриването на нови 300 работни места, за да се отговори на потребностите.

Приобщаващото образование продължава да  бъде един от нашите приоритети. "Паралелно с това, за да може да се справяме с предизвикателствата, работим и по въвеждане на нови технологии. Говорим за високотехнологични възможности, с които може да се подпомага обучението на деца с различни затруднения включително и с аутизъм", завия Сачева. В процес на обсъждане са указания за съвместна работа на образователните институции и социалните услуги.

"Центърът, който днес се открива тук е точно една такава форма и добра възможност да се намери пресечната точка родителите да получат по-специална грижа и по-специално отношение и разбира се най-вече децата да могат да получат по-пълноценни възможности за тяхното вграждане в обществото", допълни Деница Сачева. В Центъра за децата с аутизъм в Плевен са записани първите 22 деца , съобщи Владислава Цолова от фондация "Стъпка за невидимите деца на България" и сдружение "Аутизъм днес", реализирали проекта.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44