Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Панихида в памет на войниците, загинали в казармата в мирно време

Снимка: www.sveti-nikolai.com

За 23-та поредна година семействата на войниците, загинали в казармата в мирно време, ще почетат заедно паметта им в столицата.

Всяка есен семейства от цялата страна се събират, за да почетат паметта на синовете си, разказва Юлия Симова, председател на Комитета на родителите на загиналите в казармата, създаден през 1995 година.

"Те са герои, те изпълняваха своя конституционен дълг. Президентът миналата година издаде заповед, по време на всички национални чествания да бъдат споменавани и нашите синове".

Юлия загубва сина си преди 25 години.

"Моят син загина във Военна академия "Георги Сава Раковски" в София. Един пиян, най-вероятно и дрогиран войник, тогава уби трима войници. За мен са виновни командирите. Аз поне не зная нито един случай, в който да има осъден военен“.

Общата панихида ще бъде отслужена в 10.30 часа пред мемориалната плоча на загиналите войни в градинката на столичния храм "Свети Николай Софийски".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44